Image
Brekkeparken
Text

Telemark museum

Brekkeparken, Skien


Byggeår                      Invitert konkurranse 2016

Oppdragsgiver         Telemark museum

Kostnader                   -

Areal                            4500 m2        



Image
Stavanger Forum
Text


Text

Det nye museumsbygget er utformet som en åpen ”portal” til Brekkeparken. Bygningen er lav og landskapsmessig utformet mot Hans Hoells gate, og består av to etasjer mot øvregate. 1. Etasje inneholder resepsjon, kafe, butikk, og undervisningsrom. Et åpent trapperom danner en romlig forbindelse mellom museets utstillingsrom og auditorium i underetasjen. Administrasjonens rom og kontorer er plassert i 2. Etasje, langs Øvregate over hovedinngang og publikumsarealer.


Utstillingsdelen av bygget ligger langs Hans Hoells gate med en takflate som kobles til parken ved at terrenget er trappet opp med gresskledte amfitrinn og to trapper. Parken opprettholder med dette grepet sin størrelse og landskapsrommet avgrenses mot gaten med en grønn hekk som danner bakvegg for en lang benk.

       

Medarbeidere

Niels Marius Askim

Espen Moum-Olsen

HRTB Arkitekter

Bjørbekk og Lindheim Landskapsarkitekter



<  Tilbake


Text


Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon